TELEFOON:

010 700 9752

E-MAILADRES:

info@driveconsulting.nl

Aangenaam

NICE TO MEET YOU

WE SCHEPPEN NIET OP, WE ZIJN GEWOON GOED

Deze pagina heet niet ‘over ons’ of  ‘dit zijn wij’. Deze pagina heet heel bewust Winnaarsmentaliteit. Bij Drive gaat het niet over Agile werken, Scrummen of detacheren; bij Drive gaat het over die ene mentaliteit, over niet te stuiten energie, over LEF in hoofdletters. Dat is namelijk wie we zijn. Die eigenschappen zorgen dat wij het verschil maken bij onze opdrachtgevers.

Het maakt ook dat men zich in goede zin schrap zet; als je een Driver in huis haalt, dan gaat er hoe dan ook iets gebeuren. En als je een Driver wordt… dan is geen enkele dag meer hetzelfde.

WAT DOEN WE

Drive levert deskundige en ervaren Agile Consultants die de Agile Transformatie binnen organisaties (vlot)trekken. Drivers hebben altijd meerdere rollen die ze kunnen vervullen bij onze opdrachtgevers.

WIE ZIJN WE

Echte allesverbeteraars met een onvermoeibare drive die jouw organisatie gaan helpen om meetbare impact te maken.

ONZE MISSIE

De wat en waarom achterhalen, obstakels uit de weg ruimen en zorgen voor een werkomgeving waarin iedereen kan excelleren. Dit maken we inzichtelijk en meetbaar voor je, uiteraard met een beetje humor.

MEET THE TEAM

WINNAARSMENTALITEIT | LEF | VAKMANSCHAP

Maak kennis met dit te gekke team, waarin we met aanstekelijke energie, een niet te stuiten enthousiasme en een ware winnaarsmentaliteit aan de slag gaan voor onze opdrachtgevers. Met ieder ons eigen specialisme en onze eigen rol binnen het team gaan we van start met de optimalisatie van jouw dienst, product of samenwerking. 

KRISTEL

Directeur

FLIP

Product Owner – Business Analist - Agile Consultant

ANNIEK

Scrum Master – Proces Analist - Product Owner - Agile Consultant

RALPH

Agile Coach - Product Owner - Scrum Master - Agile Consultant

EMMA

Scrum Master - Proces Analist - Agile Consultant

LIESBETH

Product Owner – Product Manager – Business Analist – Transformatie Coach -Agile Consultant

VIAN

Transformatie Coach – Agile Manager - Agile Coach – Scrum Master – Agile Consultant

MARTIJN

Product Owner – Product Manager – Agile Consultant

ROLAND

Scrum Master – Agile Coach – Proces Analist – Agile Consultant

WOUTER

Product Owner – Product Manager – Scrum Master - Agile Consultant

ASTRID

Agile Manager – Kwartiermaker – Directie en Management Consultant

SUSANNE

Product Owner – Business Analist - Agile Consultant

SAVANA

Scrum Master - Proces Analist - Product Owner - Agile Consultant

NISHANA

Scrum Master – Proces Analist – Agile Consultant

KIM

Scrum Master – Proces Analist - Agile Consultant

QUERIDA

Agile Coach – Scrum Master – Proces Analist - Agile Consultant

DIT KAN JIJ ZIJN

Bekijk de vacatures

DIT KAN JIJ ZIJN

Bekijk de vacatures

JOUW CARRIEREPAD BIJ DRIVE

IS ONEINDIG

Bij Drive hoef je niet bang te zijn dat je tegen een ontwikkelingsplafond aanloopt. Hier krijg je de mogelijkheid om jezelf voortdurend te ontwikkelen tot een echte alles-verbeteraar. Wij geven je de tools, kijken naar jouw individuele behoeften en geven samen vorm aan jouw groeipad.

VERVUL MEER DAN ÉÉN ROL

Iedereen is een Agile Consultant, vanaf dat pad kun je meerdere wegen inslaan. Samen maken we een op maat gemaakt plan, alleen voor jouw ontwikkeling en groeimogelijkheden.

DOORONTWIKKELEN

Wij werken niet met een opleidingsbudget, je kunt je altijd blijven doorontwikkelen. Want wat doe je als een cursus buiten het opleidingsbuget valt?

SAMEN GROEIEN

Word je onderdeel van het Drive-team, dan kun je rekenen op kennisdeling, elkaar helpen en er samen voor zorgen dat Drive en haar klanten knetterhard groeien.

WANT MORE?

KRIJG JE NIET GENOEG VAN ONS?

Kun je niet genoeg krijgen van onze gedreven Drivers? Op onze socials delen we de nieuwste ontwikkelingen en inzichten rondom Agile, Agile transformaties, Scrum en meer. We delen onze successen en houden je op de hoogte van aankomende events.

kristel van kollenburg drive consulting

KRISTEL

Waarom ben je destijds Drive gestart?

Ik wilde graag een omgeving creëren waar mensen worden uitgedaagd dingen te doen waarvan ze zelf nooit hadden gedacht dat ze deze ooit zouden doen. Een omgeving waarin leren, experimenteren en fouten maken wordt gestimuleerd. Ik hou ervan om de ruwe diamanten te spotten en deze de juiste begeleiding en omgeving te bieden om uit te groeien tot ijzersterke vakidioten.

Een omgeving met súper gedreven professionals die nergens bang voor zijn, met een enorme winnaarsmentaliteit en een expert in hun vakgebied. Precíes de mensen waarmee ik graag wil samenwerken!

Daarnaast zag ik toen ik nog in loondienst was vaak externe consultants die al een tijd rondliepen binnen het bedrijf. Ik vond het altijd heel irritant dat ik niet wist waarom ze waren ingehuurd en wat de resultaten waren die ze hadden bereikt. Met Drive wil ik juist dát verschil maken. Het verschil dat de IT manager binnen ABN zegt “Kijk dat is Wouter, hij heeft ervoor gezorgd dat we voortaan dagelijks naar productie gaan!”

Of het verschil dat PGGM zegt “Kris ik wil geen Scrum Master, Ik wil een Driver!” Hóe kick is dat?!

Wat is jouw groeipad tot nu toe bij Drive?

Zoals mijn collega Vian altijd zegt “Ik wil elke dag een beetje beter worden”.

In 2018 is mijn reis met Drive begonnen. Het eerste jaar was ik alleen. Ik had eerst nog wat aan mezelf te bewijzen. Ik had immers 10 jaar bij 1 bedrijf gewerkt, maar was ik ook sterk in een omgeving waar ik de mensen, de processen en de producten nog niet kende? Ik ben toen bij een van onze grootste klanten nu (PGGM) het IT-management ingegaan. Na 3 maanden had ik aan mezelf bewezen dat ik dat kon en mocht ik van mezelf verder dromen.

Mijn rol binnen Drive verandert met de groei van Drive ook mee. Daar waar ik tot en met een jaar geleden zelf ook nog fulltime als Agile Manager was ingezet bij klanten is dat nu niet meer het geval. Ik merkte dat mijn eigen inzet bij klanten de groei van Drive in de weg stond. Dus sinds die tijd ben ik fulltime bezig met de groei van Drive.

Ik verwacht dat Drive over een paar jaar uit ongeveer 30 Drivers bestaat. Ik zou het écht heel tof vinden als 1 van de Drivers op een gegeven moment opstaat en zegt “Kris wat jij kan, dat kan ik ook!” en een Drive 2.0 op gaat richten op het gebied van bijvoorbeeld LEAN. Deze Driver wordt dan de directeur daarvan en ik zou hem/haar dan graag begeleiden in hoe je een succesvol bedrijf neerzet.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Lef, vertrouwen en af en toe een grote bek… Dit heeft voor mij zowel zakelijk als privé altijd centraal gestaan. Dingen doen die je zelf nóóit voor mogelijk had gehouden om te doen. Met die gedachte ben ik ruim 4 jaar geleden Drive begonnen. Had ik ervaring? Nee…, Wist ik zeker dat het zou lukken? Ook niet. Heb ik wel eens gedacht ‘ik kap ermee? Oh hell yes!

Ondanks dat ik nog niet precies wist hoe ik het zou aanpakken en wat ik zou tegenkomen had ik voldoende vertrouwen en een fuck-it-we-gaan-er-vol-voor houding. Daarbij heb ik de juiste mensen om me heen verzameld die me af en toe weer met beide beentjes op de grond zetten en me regelmatig een spiegel voorhouden. Lang niet altijd leuk, wel super waardevol. En kijk wat me dat heeft gebracht! Ruim 4 jaar later staat er een tof en succesvol bedrijf met súper gedreven collega’s. We noemen ze niet voor niets Drivers ;-)

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Een omgeving waarin je echt wordt uitgedaagd, niet alleen op vakmanschap maar ook op persoonlijke competenties. Samenwerken met de meest gedreven collega’s die er bestaan. Die je dus altijd zullen voorzien van hun ongezouten feedback, waardoor jij alleen nog maar meer gaat shinen! Waarom je voor voor Drive moet kiezen? By far, de Drivers dus!

Daarnaast heb je binnen Drive de unieke combinatie van werken voor een klein bedrijf en als consultant worden ingezet bij grote namen. Drive heeft als klein bedrijf geen overhead of onnozele regeltjes. Het organisatie uitgangspunt is dan ook “Alle onzin d’r uit” Voegt het niets toe, dan doen we het lekker niet! Heel Agile dus.

Onze opdrachtgevers zijn wel vaak grote bedrijven, waardoor je hier echt vette dingen kunt gaan doen. Bijvoorbeeld van scratch af aan een nieuwe internationale product propositie lanceren.  

Oh, en we hebben altijd een goed gevulde koelkast!

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik vaar niet goed op voorspelbaarheid en kom het beste tot mijn recht als ik moet inspelen op veranderingen. Gelukkig ziet mijn dag er elke dag anders uit! Mijn belangrijkste taak is ervoor zorgen dat de Drivers in een omgeving zitten waar ze hun volste potentieel kunnen benutten. Dat is dus niet alleen de persoonlijke begeleiding, maar ook Sales en Accountmanagement om te zorgen dat er voldoende vette opdrachten zijn waaruit ze kunnen kiezen. Hiervoor drink ik heel veel kopjes thee en wijntjes met opdrachtgevers, leveranciers, pottentiele Drivers of andere samenwerkingsverbanden (denk bijvoorbeeld aan HBO’s of Universiteiten). Maar ook administratie, of schoonmaken en boodschappen doen zodat alles aanwezig is voor Friday-DriveDay!

Fun fact:

Het is echt onbegonnen werk om elke keer weer een leuk restaurant te verzinnen waar we met alle Drivers kunnen eten. We hebben namelijk veel vegetariërs en veganisten. Terwijl ik gewoon VLEES wil… De volgende Driver graag een vleeseter alsjeblieft! Ik begin terrein te verliezen hier ;-)

FLIP

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Het enthousiasme van de Drivers en de mogelijkheid om veel te leren. Voordat ik bij Drive begon was ik 1,5 jaar fulltime Product Owner. Ik merkte in de gesprekken met de Drivers dat ik behoefte had aan een andere omgeving om weer opnieuw te worden uitgedaagd en mijn nieuwsgierigheid weer kon aanwakkeren. Of mijn verwachtingen zijn uitgekomen? Ik werk er nu 3 maanden, dus kan hier nog niet al te veel over zeggen, maar voorlopig kijk ik nog elke keer uit om vrijdag naar het kantoor van Drive te komen. Om de andere Drivers te ontmoeten en de ervaringen te horen en delen van de andere opdrachten. Hier steek ik altijd iets van op.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Relatief beperkt nog. Ik zit nu 3 maanden op mijn eerste opdracht via Drive. Mijn groeipad is een betere PO te worden in eigenlijk alle facetten, door middel van trainingen (PSPO2 bijvoorbeeld). Hiermee wil ik voornamelijk het stuk vakmanschap verbeteren, de juiste momenten weten te kiezen en te pakken om mijn vakmanschap te tonen. 

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Ik zal altijd voorstellen om iets te presenteren aan een groep, of dat nu 5 mensen of 500 mensen zijn. Spelletjes spelen doe ik niet voor de lol, maar echt om te winnen en kan zeker teleurgesteld zijn al ik een potje Monopoly verlies met familie. En vakmanschap probeer ik steeds meer te tonen en mijn kracht zit voornamelijk in ondernemerschap. Het stukje risico nemen en het team zo ver te krijgen om daar ook in te geloven en er vol voor willen gaan.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

In mijn ogen kies je voor de Drivers. Samen hebben wij veel kennis en ervaring die je op elke opdracht kan inzetten. Ook al zit je als enige Driver op een opdracht, ben je nooit alleen.  

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik ben Product Owner van 1 team bij ABN Amro Hypotheken. Met mijn team zijn wij verantwoordelijk voor alle dataproducten van de organisatie. Deze dataproducten worden gebruikt door alle andere teams binnen de organisatie. Op basis van onze dataproducten kunnen de andere teams keuze maken om bepaalde functionaliteit te maken of klantvragen betere af te handelen. Ik ben dan ook veel in gesprek met de andere teams om in kaart te brengen welke behoefte ze hebben. Op basis van deze behoefte maak ik mijn planning voor de komende weken. Daarnaast zorg ik ervoor, samen met mijn Scrum Master, dat het team zo goed mogelijk kan functioneren. 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke dag start ik met het bijwerken van mijn mail en eventueel onbeantwoorde vragen van de dag ervoor. Vervolgens maak ik een plannetje voor de dag, ik kijk dan welke meetings ik heb, ik bedenk welke zaken ik nog wil/ moet gaan doen, en dit is gelijk mijn voorbereiding op de daily. Tijdens onze daily bespreek ik met het team wat we gedaan hebben de vorige dag, wat we vandaag gaan doen en of we eventueel nog zaken zijn die ons in de weg staan om ons werk goed uit te voeren. De rest van de dag bestaat uit het spreken met stakeholders, uitwerken van nieuwe ideeën en het testen van software dat opgeleverd wordt door het team. En dit is een maar een greep uit de werkzaamheden op een dag.

Fun fact:

Ik lach het hardst om mijn eigen grappen.

ANNIEK

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik zocht een bedrijf waar ik mezelf kon zijn, en zou worden gezien voor wie ik ben. Drive bood mij de combinatie van een klein bedrijf, waar je als medewerker de mogelijkheid hebt mee te denken over de richting, en grote klanten, waar echte uitdagingen op te lossen zijn, je aan de slag kan en er altijd meer te doen is. Bij de BBQ waar ik was uitgenodigd (nadat ik een contractvoorstel had gekregen, maar nog niet had getekend), zag ik mensen die elkaar uitdagen, stimuleren en waarvan ik het idee had dat ik van allemaal wel iets kon leren. De mensen, die sfeer, dat maakte de keus uiteindelijk makkelijk. Ik verwachtte van iedereen wat te kunnen leren, en dat is zeker uitgekomen. De collega’s bij Drive inspireren me, moedigen me aan en hebben stuk voor stuk kennis waar ik van kan leren. Ik verwachtte toffe, uitdagende opdrachten, en ook dat is uitgekomen, mijn eerste opdracht was meteen meer dan ik ooit had gedaan als Scrum Master, wat ik wel spannend vond. Maar doordat ik met een aantal Drive collega’s bij de klant zat had ik genoeg hulp. Ik ben zeker uitgedaagd, buiten m’n comfortzone gegaan af en toe, maar op een positieve manier. Ik verwachtte betrokken te worden bij de richting van Drive, en dat is in zeker mate ook uitgekomen. Natuurlijk maakt Kris de eindbeslissingen, maar eigenlijk gaat alles in overleg, denken we met z’n allen na over wat we willen, en dat is een prettige manier van werken.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Tot nu toe heb ik mezelf verder ontwikkeld als Scrum Master. Toen ik binnenkwam had ik ervaring met kleine teams die snel wisselden, waar weinig stabiliteit was. Nu heb ik ervaring met meerdere teams, van verschillende formaten en met verschillende uitdagingen. Daarnaast heb ik diverse trainingen gedaan (SAFe, PSMII) om mijn kennis verder bij te spijkeren. Ook ben ik me nu aan het oriënteren op een opdracht in de richting van PO, juist om de andere kant eens te zien en te kijken waar mijn voorkeur en krachten liggen. Of ik een persoonlijk groeipad heb doorgemaakt? Zeker! Ik ben veel meer uit m’n schulp gekropen, vooral bij de klant. Waar ik begon met de kat uit de boom kijken, en ik zelf ook toegaf dat ik in sommige situaties teveel in die stand bleef hangen, ben ik daar nu echt wel uit. Ik durf me uit te spreken, vragen te stellen, feedback te geven en kritisch te zijn.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Lef: ik zeg wat ik vind, spreek mensen aan als ik vind dat ze zich niet aan beloftes of afspraken houden, en durf een uitdaging aan te gaan, ook als ik nog niet 100% zeker weet of ik het (al) kan. Ik stap graag buiten mijn comfortzone, probeer nieuwe dingen en neem (overwogen) risico’s.
Winnaarmentaliteit: ik wil winnen, ik ben competatief, met anderen maar vooral met mezelf. Ik geniet ervan groei te zien in mijn teams, te zien dat ze stappen maken en vooruitgaan. Ik wil dat mijn teams het beste uit de verf komen, en daarvoor leer ik graag van andere teams, zoek ik concrete tips en voorbeelden om me samen met de teams verder te kunnen ontwikkelen.
Vakmanschap:  ik ontwikkel me graag in mijn vakgebied. Door trainingen te volgen, boeken te lezen, workshops bij te wonen en mensen te spreken. Ik wissel graag kennis uit, spar met collega’s bij zowel de klant als Drive.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Als ik één ding zou moeten noemen is het de mensen. Zij maken Drive. De klanten, het werk, dat kan allemaal veranderen en is voor mij secundair. Maar het hechte team, de gezelligheid, de manier waarop de mensen het beste in elkaar naar boven willen halen en elkaar uitdagen, dat is wat het werken bij Drive zo leuk maakt.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Als Agile Consultant help ik bij een opdrachtgever om de organisatie meer Agile te maken en de teams zo effectief mogelijk te laten samenwerken. Ik sta niet langs de kant aanwijzingen te roepen, maar wordt onderdeel van de teams en de organisatie, zodat ik de uitdagingen en de oplossingen ook echt kan doorleven. Dit is onafhankelijk van de rol bij de opdrachtgever. Nu, als Scrum Master, is mijn doel teams zo efficiënt mogelijk te laten werken, te zorgen dat de teams het Scrum framework begrijpen en doorleven en constant te zoeken naar manieren om het team en zichzelf als persoon te verbeteren. Daarnaast ben ik, samen met de andere Scrum Masters binnen het bedrijf, bezig met het duidelijk maken van het belang en de voordelen van Agile binnen de organisatie.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik begin mijn dag met het checken van mijn mail en Teams-chats, en het bekijken van de Scrumborden van mijn teams, zodat ik voorbereid ben op de dailys. Dan starten de dailys, waarbij ik de teams (waar nodig) scherp houd op het doel van de daily, zorg dat we binnen de tijd blijven en waar nodig help impediments op te lossen. Na de stand-ups drink ik hier en daar koffie met een collega (mits op kantoor). In een sprintwissel week komen dan de reviews, retro’s en planning sessies. Op de andere dagen gebruik ik de rest van mijn dag voor meetings, zoals teamsessies, de Scrum Master-gilde, meetings met de Scrum Masters en de Delivery Managers of bijpraten met de Product Owner en de Delivery Manager. Tussendoor lunch ik meestal met de teams of mijn collega Scrum Masters. Als ik geen meetings heb praat ik bij met de teamleden en bereid ik sessies voor.

Fun fact:

Sinds ik een fulltime baan heb (2015) heb ik altijd op hakken gelopen, op de 2 maanden dat ik een gebroken grote teen had na.Toen ik bij Capgemini werkte heb ik op een recruitment poster gestaan met de tekst “What drives you?”. Past heel goed bij mijn huidige baan.

RALPH

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik vond bij Drive een plek waar ik samen met gelijkgestemden kan leren en groeien. Ik wilde me graag verder professionaliseren als Product Owner. Bij Drive word ik aangemoedigd om mijn kennis uit te breiden met trainingen die ik vind passen bij mijn groeipad. Daarnaast heb ik hier collega’s die hun kennis en ervaring proactief delen zodat we samen tot inzichten komen om ons werk nog beter te doen.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Vanuit Drive heb ik me verder kunnen ontwikkelen als Product Owner. In de eerste 6 maanden leerde ik vakinhoudelijk al meer dan de 4 jaar die ik daarvoor als Product Owner werkte. Omdat ik als consultant vaker op nieuwe plekken terechtkom, veranderen mijn leerbehoeften ook weleens. Door in verschillende keukens te kijken leer ik daarnaast steeds beter waar mijn ambities liggen. Aan de hand daarvan ben ik ook steeds bewuster bezig met het neerzetten van een eigen groeipad.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Deze drie eigenschappen komen voor mij samen in de drang om dingen om mij heen verder te willen helpen. Vakmanschap gebruik ik daarvoor als gereedschap. Mijn gereedschapskist breid ik continu uit om nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan, maar ook om knelpunten te herkennen. Ik toon lef door lastige gesprekken over die knelpunten niet te schuwen en mijn bevindingen bespreekbaar te maken. Om een verbeterbeweging te veroorzaken steek ik graag mijn handen uit de mouwen en zet ik een stevige dosis doorzettingsvermogen in. Dat stel ik gelijk aan winnaarsmentaliteit.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Drive is een energiek bedrijf waar je leergierigheid tot zijn recht komt. Je werkt voor grote opdrachtgevers waar je veel van opsteekt en waar je echt iets kunt betekenen. Tegelijk help je Drive samen met je collega’s verder vorm te geven en te laten groeien. Jouw input geldt! Bovenal wisselen we kennis uit, helpen elkaar verder en lachen we heel wat af samen. Je komt dus terecht in een warme omgeving waar je de ruimte krijgt om tot bloei te komen.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Als Product Owner ben ik veel bezig met het neerzetten van doelen. Ik vind het belangrijk dat mijn team(s) weten waarom ze ergens aan werken. Het neerzetten van een gezamenlijk doel heeft tot gevolg dat er meer wordt samengewerkt waardoor we tot mooiere resultaten komen dan wanneer iedereen met zijn eigen ding bezig is.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Vaak zijn mensen enthousiast over dat geen dag voor hen hetzelfde is. Hoewel ik houd van afwisseling, probeer ik mijn dagen zo voorspelbaar mogelijk te houden. Dagelijks begin ik met mijn mail door te nemen, daarna sluit ik aan bij de Daily Scrum van mijn team. De rest van mijn ochtenden probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden om gefocust te werken aan dingen die op dat moment aandacht nodig hebben. ‘s Middags ben ik veel in overleg. Bijvoorbeeld met mijn teams, met stakeholders of andere Product Owners om informatie op te halen of om zaken verder te brengen. Door mijn dagen zoveel mogelijk gestructureerd te houden, werk ik effectiever dan wanneer ik dat niet doe. Wat ik wel afwissel is thuis en op kantoor werken. Ik ben minimaal één keer per week op kantoor bij mijn opdracht en iedere vrijdag werk in vanuit het kantoor van Drive.

Fun fact:

Voor ik Product Owner werd heb ik zo’n 6 jaar autorijles gegeven. Drive lag dus wat bedrijfsnaam betreft wel in mijn straatje.

emma steenstra toussaint drive consulting

EMMA

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Vanaf het eerste gesprek bij Drive voelde ik dat dit een ander bedrijf was. Ik voelde mij hier vrij om open mijn verhaal te doen maar merkte ook meteen de “drive” van de collega’s. Iedereen bij Drive wil het beste uit zichzelf  maar ook anderen halen.
Wat uiteindelijk de doorslag gaf om voor Drive te kiezen was de vrijheid. Zij gaven mij de vrijheid om mijn eigen keus te maken en moedigde deze ook aan. Dus ook daarmee de kans dat ik niet voor hen zou kiezen. Deze vrijheid is voor mij essentieel en daarom een belangrijke reden dat ik nu een DRIVER ben.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik ben als Scrum Master bij Drive gestart en heb binnen de eerste 2 maanden al super veel nieuwe kennis opgedaan om mijn vakgebied uit te breiden. Zo leer ik op vrijdagen van mijn collega’s en hebben wij recent in kennis sessies aandacht besteed aan eigenaarschap en data gedreven organisaties. Hiernaast heb ik een stoomcursus Mindset & Powerskills mogen volgen, waarin je leert over verschillende onbewuste voorkeuren in mensentypes en hoe je je communicatie stijlen hierop kan aanpassen. Súper waardevol voor mij als Scrum Master èn als consultant. In deze rollen heb ik geregeld te maken met veel verschillende mensen die ik in beweging wil krijgen.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Mijn lef zit in mijn durf, ik zoek altijd dingen op die ik spannend vind. Als ik merk aan mezelf dat ik me stiekem probeer te verstoppen dan is dit precies het moment dat ik het omdraai en de uitdaging aanga. Zo ben ik ook onlangs tijdens een vakantie in Costa Rica van een tarzan swing afgesprongen, hier stap je zeg maar van een heel hoog platform af en hoop je op het beste. Eenmaal gesprongen viel het reuze mee en wilde ik het eigenlijk nog eens doen. Dat is meteen een mooie metafoor voor hoe ik lef altijd in mijn leven terug laat komen, gewoon van dat platform afstappen.
Mijn winnaarsmentaliteit en vakmanschap zitten sterk in elkaar vervlochten om de beste in mijn vak te zijn investeer ik altijd in mijn vakmanschap. Ik vind niks leuker dan meteen leren en toepassen. Inspect & Adapt is voor mij niet alleen een onderdeel van Scrum maar een belangrijke factor in mijn mindset in het leven en ook in mijn werk. Dit maakt dat ik en mijn team altijd winnaars zijn, ook juist als we van plan veranderen.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Een potentiële Driver moet voor Drive kiezen, omdat Drive het beste met jou als persoon voor heeft. Individueel groeien is voor ons samen groeien. Wij zijn samen competitief en gaan altijd voor de win maar nooit ten koste van elkaar. Een kleine club waar ruimte is voor elke stem en elke fase van het leven. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manier om te groeien en daarmee juist ook nieuwe mensen.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Scrum Master is een ontzettend divers beroep. Je krijgt de verantwoordelijkheid om het team te coachen in het agile werken. Ik hou er super veel van om zowel de mens- als de proceskant te combineren in mijn vak. Daarbij laat ik ruimte voor beide maar zijn er meteen ook meetbare resultaten voor de verbeter initiatieven.
Zo help ik bijvoorbeeld teams om hun focus te verbeteren. Dit helpt met het ervaren van de werkdruk maar ook tegelijk met de snelheid in waarin teams dingen af kunnen krijgen. Het leukste is om samen met het team na x-aantal tijd dan terug te kijken naar waar ze vandaan kwamen en dat kan soms enorm indrukwekkend zijn!

Hoe ziet je dag eruit?

Ik neem jullie mee in een typische dinsdag bij de klant.
Dinsdagen werk ik op kantoor, hier start ik meestal rustig op tussen 08:00-08:30 en heb ik mijn eerste daily om 9uur van team A. Hierin kijken we kort naar de voortgang van de sprint en checken we ook of het Azure DevOps board nog de goede status reflecteert. Dit laatste is een van de nieuwe initiatieven van het team die uit de Retrospective is gekomen. Zij oefenen met elkaar hoe zij het best waarde uit de daily en ook het digitale taskboard kunnen halen.
Sinds kort heb ik twee teams bij de klant en om 10 uur ga ik richting team B voor hun daily, hier moet ik nog erg opletten, omdat ik het team leer kennen en daarmee ook vol in de observatie modus zit om in te schatten waar ik hen kan helpen. Na de daily ga ik met team B meteen door, wij gaan samen teamafspraken formuleren. Hiervoor heb ik een korte workshop voorbereid. Best spannend ook want dit is de eerste keer, ook voor mij dat ik dit zo met een bestaand team gedaan heb. Dit bleek super nuttig, helaas was het qua tijd allemaal nog net te kort, dus wij hebben meteen een vervolg voor de week erop vastgelegd.
Tijdens de lunch ga ik meestal wandelen met wie wil, maar vandaag was het een solo reis, ook lekker om even het hoofd leeg te lopen na een best drukke ochtend met veel indrukken.
’s Middags begint om 13:00 uur meteen de volgende ronde samenwerking. Namelijk de ART sync. Hierin kijken we als trein samen met Product Manager, Release Train Engineer, Product Owners en Scrum Masters naar de voortgang van onze treindoelen en ook checken we bij elkaar in voor afhankelijkheden.
Deze meeting zijn we op dit moment heel erg aan het challengen met de vraag: “wat is de waarde die we eruit willen halen en hoe doen we dit”. Super leuk proces om ook hierin met elkaar te leren en schakelen.
Hierna heb ik weer een blok tijd die al snel gekaapt wordt door collega’s aan de koffiemachine of in de gangen. Maar een beetje gezellig kletsen is óók belangrijk en voor mij juist een reden om op kantoor te zijn.
Tegen 16:00 uur begin ik met mijn afsluiting. Ik heb snel nog een belletje met mijn Product Owner van team A om de voortgang van de dag met elkaar door te spreken. Dit doen wij wel vaker en hier komen eigenlijk altijd acties of waardevolle waarnemingen uit die ons samen helpen het team te coachen.
Na dat laatste overleg ga ik lekker de trein in terug naar huis. In de trein terug doe ik nog een laatste agenda check voor de volgende dag en maak ik voor mezelf een kleine “want to do list” en zet ik dit op de mail. Zo help ik mezelf de dag afsluiten en kan ik goed voorbereid de volgende dag weer doorpakken!

Fun fact

Fun fact over mij is dat ik eigenlijk altijd weer nieuwe dingen aan het leren ben, niet alleen op werk maar ook privé. Zo ben ik net begonnen met leren breien en doe ik mee aan een beleggingscursus, maar doe ik ook al ruim een jaar elke dag 15 min Italiaanse en Spaanse oefeningen in Duolingo.

LIESBETH

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik wilde een volgende stap zetten in mijn ontwikkeling. Ik voelde meteen dat ik dat bij Drive kon doen ook al was ik toentertijd de tweede medewerker. Van tevoren had ik geen idee of consultancy iets voor mij zou zijn maar ik kreeg van Kris het gevoel en vertrouwen dat dit wel het geval zou zijn. Dit gaf me na één gesprek al veel zelfvertrouwen waardoor ik met een goed gevoel voor Drive en consultancy kon gaan. Ten slotte leek het me heel gaaf om samen aan Drive te bouwen en hier een groeiend en sterk bedrijf van te maken. Door het gesprek met Kris kreeg ik het gevoel dat ik voor Drive moest gaan, dit waren slechts de rationele argumenten.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik kwam Drive binnen met het idee om me te focussen op mijn rol als Scrum Master en coach waarbij ik gebruik maak van mijn LEAN en Agile kennis. Inmiddels ben ik ook inzetbaar als Product Owner die ook andere PO’s en teams kan coachen bij klanten. Verder wist ik nog niet hoe ik een bijdrage kon leveren binnen Drive. Ik heb gemerkt dat ik ondernemerschap ontzettend interessant vind. Mijn groei hierin wordt door Kris met enthousiasme aangemoedigd en ik kan uiteraard juist van haar veel leren. Doordat er altijd iemand is om hulp aan te vragen en ik het vertrouwen krijg om nieuwe dingen uit te proberen ben ik ontzettend gegroeid qua vaardigheden en zelfvertrouwen.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Mijn gevoel zei dat Drive de juiste plek voor mij was. Het toont lef dat ik mijn gevoel gevolgd heb ook al was ik de tweede medewerker. Los van dat ik super fanatiek ben met spelletjes wil ik altijd blijven groeien en de beste versie van mezelf zijn. Verder wil ik Drive het beste bedrijf voor haar klanten maken. Dit doen we door nieuwe dingen te leren als echte vakidioten en deze kennis over te dragen aan onze klanten via o.a. onze Drive Academy.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Als je wilt groeien met echte vakidioten als collega’s dan ben je bij Drive aan het juiste adres. Het zegt genoeg dat er geen opleidingsbudget is. Als jij een opleiding wilt volgen waardoor jij beter in je vak wordt of kan groeien als persoon (bijv. via een NLP opleiding) dan kan dat. Ook al zijn we nog een klein bedrijf dan betekent dit niet dat wij kleine opdrachten doen. Samen met de klanten zorgen wij ervoor dat zij volgende stappen kunnen zetten in hun Agile transformatie of helpen we met de start daarvan. Als laatste ben je bij Drive geen nummer. We helpen elkaar met de hulpvragen en er wordt gekeken welke opdrachten of taken bij Drive goed bij jou passen.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik heb tot nu echt heel verschillende opdrachten gedaan, waardoor ik niet een eenvoudige functieomschrijving kan schrijven of kan beschrijven hoe mijn dag eruit ziet. Ik heb als PO meerdere websites live mogen brengen en IT platforms opgezet met meerdere teams waarbij ik ook een coördinerende rol vervulde. Tijdens de opdrachten heb ik andere PO’s gecoacht en meerdere teams geholpen met hun Agile transformatie.

Elke dag is anders. Ik heb vooral veel contact met mensen zoals mijn teamleden en stakeholders om te achterhalen wat het beste ontwikkeld kan worden voor de klant en de gebruikers. Op vrijdag komen we met alle Drivers samen op kantoor. We werken dan ook voor de klant en helpen elkaar met inhoudelijke of persoonlijke hulpvragen.

Fun fact:

Ik houd zoveel van afwisseling en uitdaging dat ik na een jaar binnen Drive meerdere opdrachten tegelijkertijd ben gaan doen. Waarom zou ik minder doen als ik meer kan doen?!

VIAN

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik werkte hiervoor lang bij de KVK en had daar al in veel mooie uitdagingen mijn tanden mogen zetten. Na de KVK was ik op zoek naar meer van de wereld zien en dan past consultancy. Drive sprong er voor mij echt uit qua bedrijf door de inspirerende ambitie, sfeer en persoonlijke benadering. Drivers staan centraal binnen Drive en samen zorgen we voor onze mooie groei. Ambitie van het bedrijf Drive en de Drivers gaan hand in hand waarbij we steeds nog verder komen dan onze dromen. ‘Drivers Centraal’ brengen we ook echt mee binnen onze opdrachten, zet de professionals centraal waardoor je nog mooiere resultaten kunt bereiken. Dat echt samen vorm kunnen geven aan een bedrijf dat nog kort bestaat is kicken.

Wat is je (persoonlijke) groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik krijg uitdagende opdrachten. En hoe meer organisaties ik zie, hoe makkelijker ik ze kan lezen en zie wat de behoefte is qua transformaties om nog meer waarde te kunnen leveren. Daarnaast heb ik een grote groei gemaakt in faciliteren. Moeiteloos begeleid ik inmiddels groepen en teams naar betere samenwerkingen en resultaten. Daarnaast ben ik ook echt ervaren geworden in het geven van verschillende Agile en SAFe trainingen. Super leuk! En bovenal ben ik me veel bewuster van mijn eigen vakmanschap en wat ik hierin meebreng. Hiermee zijn mijn verwachtingen die ik van Drive had zeker uitgekomen!

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Lef, ik was één van de eerste Drivers, na een grote organisatie kiezen voor een kleine ambitieuze start up, ik zeg Lef Gozert.

Winnaarsmentaliteit: ik wil mijn trainingen wel zo goed maken dat er hoge cijfers terugkomen. En natuurlijk zo snel mogelijk nog beter worden in mijn nieuwe tennissport.

En tenslotte vakmanschap, ik doorleef al 7 jaar Agile en Scrum. Met mijn theorie zit het wel snor. Ik kan het echte verschil maken door mijn grote praktijkervaring als manager, Scrum Master en Agile transformatiemanager.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

De inspirerende ambitie, sfeer, energie en persoonlijke benadering. Drivers staan centraal binnen Drive. En dat je echt veel gaat leren en groeien, meer dan je voor mogelijk kunt houden nu. Je bent geen medewerker maar Driver en dat is een wereld van verschil.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Als Scrum Master maak je teams efficiënter maar vooral ook de omgeving zodat professionals echt tot hun recht komen. Kortom elke dag een stapje beter! Als Agile Transformation Lead geef ik de Agile transformatie  binnen organisaties vorm. Bijvoorbeeld hoe worden keuzes gemaakt binnen de organisatie, waaraan moeten we nu werken en hoe kun je overzicht behouden. Mijn doel is een omgeving te creëren waarin teams blijven verbeteren en elke dag meer eigenaarschap tonen. Dit doe ik door te meten, luisteren en vragen te stellen. Door alternatieven te suggereren. En door steeds weer nieuwe dingen uit te proberen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke dag anders. Als Scrum Master start ik vaak met het doornemen van mijn email en kijken wat ik die dag wil doen. Het liefst werk ik op kantoor ten midden van de teams. In de ochtend zorg ik ervoor dat ik aanhaak bij de verschillende stand-ups waar we kijken of we nog op koers lopen om sons tweewekelijkse doel te halen. Zijn er moeilijkheden en hoe kunnen we daarmee omgaan? Vervolgens heb ik een team-overstijgende stand up over een livegang. Ik loop langs de teamleden om input op te halen voor de vacature tekst van een nieuwe full-stacker. Informeel komt daar nog een overleg bij van hoe kunnen we meer eigenaarschap pakken door meer code naar de cloud te brengen. Om daarna vanuit het transformatieteam een sessie te faciliteren over rolomschrijvingen, waarbij ik het belangrijk vind dat we het  ‘keep it simple’ houden en zorgen voor PO’s met genoeg mandaat. Afsluitend heb ik nog een bila met een teamlid en dan kan ik de retro’s voorbereiden voor de komende sprintplanning.

Fun fact:

Ik lach veel en ik open zo nu en dan mijn sessies met luchtgitaar spelen

martijn de bakker drive consulting

Martijn

Waarom heb jij voor DRIVE gekozen?

Bij Drive kon ik me zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelen en de mindset van de Drivers past heel goed bij mijn eigen drijfveren.

Wat is je groeipad tot nu toe bij DRIVE?

Ben pas 3 maanden een trotse Driver, maar heb al mooie stappen gezet. Dat blijkt uit het feit dat ik bepaalde zaken beter aanpak en bijvoorbeeld duidelijk aangeef wat ik niet ga doen. Hierin heb ik veel steun van de andere Drivers.

Daarnaast heb ik ook een NLP Practitioner opleiding afgerond en hierdoor merk ik dat mijn communicatie sterk verbeterd is.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Ik stap in onbekende situaties en ga deze verwachtingsvol aan. Hierdoor krijg ik zaken snel boven tafel en help ik mee om zowel het resultaat als de sfeer te verbeteren. Daarnaast weet ik verandering te weeg te brengen.

Waarom zou een nieuwe collega voor DRIVE moeten kiezen?

Om jezelf zowel op persoonlijk vlak als professioneel verder te ontwikkelen. De combinatie van een uitdagende opdracht en de vrijdagen waar je kunt sparren en praten met de andere Drivers brengt je snel naar een hoger niveau.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Bij mijn huidige opdracht begon ik in een organisatie waar Agile werken net pas gestart was en zeker nog niet bij alle teams. Op dit moment hebben we een nieuw Agile team opgezet en hebben hierbij ook het MT mee gekregen. De samenwerking tussen verschillende teams is daardoor al beter en het gevoel dat leefde “De boel staat in de fik” is verdwenen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Begin in de ochtend met het doorlopen van mijn mail en heb dan eerst een daily om de lopende zaken te bespreken. Net na de lunch is er dan een andere daily met een ander team en daarin worden wat bredere zaken besproken. De rest van de dag ben ik soms bezig met operationele zaken rondom de auto’s waar ik verantwoordelijk voor ben en anders met het verbeteren van interne processen. Die verbetering zit hem vooral bij het in kaart brengen en identificeren van knelpunten.

Samen met andere mensen komen we dan met oplossingen, zodat we de processen wat gestroomlijnder kunnen laten verlopen.

Fun fact:

Doordat we bij DRIVE veel vegetariërs hebben ben ik een beetje tegendraads geworden en deel ik met veel plezier dat ik weer vlees gekozen heb (vaak flinke biefstukken) als ik uit eten ga. Nasty.

roland drive consulting

Roland

Waarom heb jij voor DRIVE gekozen?

Drivers zijn zeer gemotiveerde, enthousiaste mensen die bovenal enorm gezellig zijn. De website maakte me nieuwsgierig en zette me aan om het eerste gesprek te voeren. Daarna raakte ik steeds meer overtuigd dat DRIVE en ik gewoon een hele goede match zijn. Er is een overschot aan opties en aanbiedingen in mijn vakgebied. Dat ik voor DRIVE heb gekozen is wel veelzeggend dus!

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Ik wil alles zo goed mogelijk doen. Dat doe ik als papa van twee kinderen en als Scrum Master bij de opdrachtgevers. Om zelf te blijven groeien moet je vooral ook durven te proberen en daarmee ook durven te falen. Een echte winnaar realiseert zich dat en kijkt naar het lange termijn plaatje. Voor mij is de lange termijn erg belangrijk en daarvoor wil ik mijn kennis en competenties blijven verbeteren, daar investeer ik dan ook graag in. Kom maar op met leerzame uitdagingen!

Waarom zou een nieuwe collega voor DRIVE moeten kiezen?

Als je net als ons de Drive hebt om bij de opdrachtgever het maximale te bereiken, jezelf wil uitdagen om te blijven groeien én gezelligheid enorm belangrijk vind dan passen Drive en jij perfect bij elkaar.

Fun fact:

Mijn eerste werkdag bij MN heb ik de hele dag op mijn sokken gelopen. Letterlijk, want door de regen waren mijn sokken en schoenen doorweekt. Onderweg ben ik snel langs de hema gegaan om nieuwe sokken te kopen. Ik kwam de dag door op sokken, zodat mijn schoenen konden drogen. Dat geeft de term ‘een held op sokken’ weer een hele nieuwe beleving ;-)

WOUTER

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Na het afronden van mijn studie heb ik bijna 11 jaar gewerkt bij PGGM. Na zo een lange tijd vond ik het nodig om mijn eendimensionale beeld van de wondere werkwereld te doorbreken. Ik wilde mijn blik verbreden, door ervaring bij meerdere organisaties op te doen. Zodat ik een breder palet van oplossingen kan bieden om teams te helpen beter, sneller, blijer en goedkoper software te laten maken. Mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Ik zit nu bij mijn tweede opdrachtgever en heb zelf regie op welke klussen ik wil en hoe lang deze duren. Ik heb nu een kijkje in de keuken gekregen bij meerdere organisaties, heb mijn palet verbreed als Product Owner en een beter beeld gekregen hoe ik organisaties kan helpen beter, sneller, blijer en goedkoper software te maken. 

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik ben vooral horizontaal gegroeid. Dat betekent dat ik niet zozeer in nieuwe rollen heb aangenomen, maar vooral beter ben geworden in de rol die ik het allerleukste vind: Product Owner. Door de verschillende opdrachten die ik heb uitgevoerd, ben ik in aanraking gekomen met verschillende producten waar ik PO van ben geweest en met verschillende mensen samengewerkt. Dit heeft mij breder gemaakt. Geen enkele situatie is hetzelfde en door de ervaring die ik heb opgedaan ben ik nog zelfverzekerder geworden. Daarnaast heb ik geleerd om vanuit positieve ambitie zaken te veranderen, in plaats van deze verandering vanuit frustratie te sturen.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Doordat ik vaker ‘nee’ zeg dan ‘ja’. Daarnaast houd ik er niet van om mensen pleasen. Dat betekent dat mijn ‘ja’ nog waardevoller en gewichtiger wordt. Ik kom alleen in beweging wanneer ik het ‘waarom’ goed begrijp en aan iedereen goed kan uitleggen, en het bij de ambities van de organisatie bijdraagt. Ik wil de business case begrijpen achter de investering (waarom investeren we en wat levert het op, wat mag het maximaal kosten) en deze ook goed kunnen uitleggen. Hierdoor verander ik op duurzame wijze de werkwijze van het team en de organisatie. En uiteindelijk betekent dit blijere klanten en goedkopere procesuitvoering.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Omdat bij Drive gedreven vakmensen (vakidioten) zitten die tegen de stroom in durven te roeien om een organisatie beter te maken. Overigens maakt dat ook maar weinig mensen echt geschikt als Driver.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik ben Product Owner via Drive. Het is mijn missie om organisaties te helpen beter, sneller, blijer en goedkoper software te maken die behoeftes invullen van de klant, of problemen van klanten op te lossen. Elke dag probeer ik in kleine stapjes verbeteringen door te voeren. Ik begin klein en probeer een sneeuwbal te creëren. Daarbij blijf ik dicht bij mijzelf, met een ‘no nonsense’ en ‘can do mentaliteit’. Ik neem beslissingen o.b.v. feiten en cijfers en wanneer deze er niet zijn, probeer ik hypotheses te toetsen met een zo klein mogelijk zinvolle verandering.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Geen enkele dag is hetzelfde. En dat maakt het werk spannend en dynamisch. Wat ik elke dag sowieso doe is sparren met het team om uit te leggen waarin we moeten investeren en te bepalen wanneer we een succesvolle verandering hebben gemaakt. Ik blijf ze uitdagen klein te denken en eerst werkende producten te maken, voordat de mooie franje mogelijk wordt toegevoegd. Daarnaast maak ik de hele dag door business cases in mijn hoofd. Ik krijg elke dag 10 nieuwe ideeën (zelf of vanuit stakeholders) en stel mezelf de vraag a.d.h.v. die business cases, investeren of niet, nu of wellicht wat later.

Fun fact:

Ik doe er alles aan om cijfers en feiten te achterhalen en goed te kunnen presenteren. Zo heb ik mezelf SQL en x-query geleerd om databases uit te lezen en ben gek op Excel en PowerBI.

astrid coemans drive consulting

Astrid

Waarom heb jij voor DRIVE gekozen?

DRIVE was voor mij geen onbekende partij, ik had met DRIVE al goeie contacten en via mijn vorige werkgever hebben we verschillende DRIVERS ingezet. Ik wist dus exact wat ik kon verwachten. Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging was het logisch om ook met DRIVE in gesprek te gaan.

De ruimte voor nieuwe uitdagingen, waarbij vakmanschap, samenwerken, de funfactor en grenzen verleggen de boventoon voeren, was precies wat ik zocht.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Lef zit voor mij in iets doen wat spannend of anders is, dan dat ik normaal zou doen. Lef heb ik nodig om te groeien en me te blijven ontwikkelen. Ik ben altijd wel op zoek naar iets vernieuwends en anders, dat kan m in kleine dingen zitten, maar ook grotere  veranderingen. Winnaarsmentaliteit en vakmanschap gaan voor mij hand in hand; ik wil materie, processen en mensen graag begrijpen, goed geïnformeerd mee kunnen praten en me blijven ontwikkelen. 

Waarom zou een nieuwe collega voor DRIVE moeten kiezen?

Omdat DRIVE staat voor echte uitdagingen, jezelf blijven ontwikkelen en een leuke groep collega’s met wie je samenwerkt, lol kan hebben, die je feedback geven en je motiveren en inspireren.

Fun fact:

Ik heb altijd een potje nagellak in mijn tas. Kijk niet verbaast op als ik naast je op kantoor of in de trein mijn nagels lak.

SUSANNE

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

De eerste reden: bij mijn vorige baan miste ik bij mijn collega’s de ‘drive’ om dingen met veel enthousiasme aan te pakken, altijd te willen verbeteren en flink door te pakken. Alsof ik heel hard aan een wagen probeerde te trekken waar de andere collega’s bovenop zaten in plaats van dat zij mij hielpen met trekken. De collega’s bij Drive hebben dezelfde mindset als ik!

De tweede reden: bij mijn vorige baan waren bijna al mijn collega’s net-afgestudeerden dus zij konden veel van mij leren, maar ik niet van hen. Bijna alle initiatieven en acties kwamen bij mij vandaan. Bij Drive kan IK iets leren omdat ik omringd ben door mensen die veel verder zijn in het vakgebied dan ik.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik kwam bij Drive binnen als ‘iemand die geen Product Owner is, maar wel 5 jaar lang Product Owner-achtige werkzaamheden heeft uitgevoerd’. Bij mijn eerste grote opdracht via Drive heb ik de kans gekregen om te leren wat een Product Owner nu precies doet. Inmiddels ben ik een flink aantal klussen verder en heb ik me, mede dankzij de steun vanuit Drive, kunnen ontwikkelen tot een ervaren Product Owner.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Lef: Nieuwe Drivers worden op grote klussen gezet, regelmatig met het onderbuikgevoel dat ze daar misschien nog niet klaar voor zijn, maar zowel de Drivers zelf als Kristel hebben het lef dat gewoon te doen en tot nu toe is dat altijd goed gegaan door de support en het vertrouwen van alle Drivers.

Winnaarsmentaliteit: terugkomend op de metafoor van de wagen: alle Drivers zijn kartrekkers, niemand zit er bovenop. Wij kunnen niet toekijken hoe de boel afbrandt maar zullen altijd staan te springen om in actie te komen en dingen te verbeteren.

Vakmanschap: zowel een persoonlijk motto als van alle Drivers, ‘We doen het niet of we doen het goed’: geen half werk. En als we niet zeker weten hoe iets aan te pakken dan vragen we elkaar om hulp.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Ruimte om persoonlijk te groeien, toffe opdrachten bij grote spelers, meedenken (en doen!) over Drive zelf, gedreven collega’s, work hard play hard. 

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik heb diverse opdrachten gehad van heel diverse aard. Als Product Onwer van een packaging team zorgde ik dat de software waar het meeste behoefte aan was zo snel mogelijk ‘verpakt’ en automatisch geïnstalleerd werd op de werkplekken van duizenden ambtenaren. Bij een softwareontwikkelteam zorgde het team waar ik deel van uitmaakte dat de gebruikers iedere week de nieuwste features ter beschikking hadden. Bij een functioneel beheerteam lag vooral de focus op goede user stories schrijven samen met de business analisten om datgene te leveren waar de gebruiker echt op zit te wachten.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik begin met de dagstart van het team, waarbij ik afleid of we nog op koers liggen voor ons sprintdoel, stel eventuele vragen aan teamleden of spreek af later inhoudelijk over iets te overleggen. Ik kijk samen met stakeholders hoe we een MVP zo snel mogelijk kunnen realiseren of kijk of een ‘klein werkje’ tussendoor kan of dat het moet wachten tot een volgende sprint. Ik heb regelmatig overleg met mede-PO’s over afhankelijkheden en houd me bezig met het continu bijsturen op de roadmap.

Fun fact:

Ik heb lange tijd in India gewoond waardoor mijn Drive collega’s zich graag vermaken met mijn Engelse accent.

savana rijneveldshoek drive consulting

SAVANA

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

In de afgelopen 15 jaar ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de Retail en E-commerce branche. Een snelle en dynamische wereld. Waar ik me als een vis in het water voelde. Ik ben van nature heel nieuwsgierig en vindt het super interessant om nieuwe businessen en mensen te leren kennen. Via Linkedin kwam ik een vacature tegen van Drive die me erg aansprak in tone-of-voice. Ik heb contact gelegd met Kristel, en toen is het snel gegaan! Drive is een echt Rotterdams bureau, vol met Agile vakidioten, aanstekelijke energie en een winnaarsmentaliteit. Een omgeving waar ik mij helemaal thuis voel.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik ben in mei 2023 gestart bij Drive en mijn eerste opdrachtgever PGGM; een van de grootste pensioenuitvoeringsorganisaties van ons land. Een tijdelijke rol/ opdracht als Scrum Master en Agile coach van twee IT teams. Inmiddels is mijn opdracht verlengd bij PGGM en ga ik met veel enthousiasme en energie de teams verder coachen om succesvol te zijn, zichzelf te blijven verbeteren en ze te helpen bij het oplossen van hun problemen.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Ik ben niet bang om fouten te maken. Als je wilt groeien, persoonlijk of met je team, zal je soms risico’s moeten nemen. Nieuwe dingen proberen. Zeker in de IT wereld moet je soms experimenteren om met nieuwe oplossingen en/ of innovaties te komen. En als het dan een keer niet lukt, dan is dat vaak de grootste les. Vallen en opstaan. Zolang je andere maar meeneemt in de keuzes die je maakt.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Ik vind het super waardevol dat we regelmatig bij elkaar komen om kennis en ervaring te delen, vanuit verschillende invalshoeken, organisaties, rollen en mensen. Er heerst een echte “we helpen elkaar cultuur”. Heb je een hulpvraag? Er is altijd wel iemand in de buurt met nieuwe kennis! Daarnaast challengen we elkaar op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met kwartaaldoelstellingen, zowel zakelijk als privé. Dat houdt je scherp.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik zie mijn functie vooral coachend om teams beter te maken en maximale waarde te leveren. Niet alleen op team niveau, maar ook op individu niveau vind ik het belangrijk dat elk teamlid zich positief kan ontwikkelen en bijdraagt aan het teambelang. Ik ben een echte verbinder, en daarom focus ik me altijd eerst op het bewerkstelligen van een goede team dynamiek.  Als de dynamiek goed is, heb je een goede fundering om verder te bouwen en een team efficiënter te laten werken. Daarnaast ben ik erg fan van de DASA Fundamentals (link naar een artikel /blog)?  Deze principes gebruik ik als hulpmiddel om de pijnpunten van een team inzichtelijk te maken en samen, stapje voor stapje, verbeterpunten door te voeren.

Hoe ziet jouw dag eruit?

In de ochtend starten we met de daily stand-ups van de twee teams waar ik verantwoordelijk voor ben. Soms komen hier direct zaken uit, waarop geschakeld dient te worden. Dit is meestal faciliterend; dus het bij elkaar zetten van de juiste mensen en zorgen dat er een oplossing wordt bedacht, en zorgdragen voor correcte en snelle opvolging. Daarna heb ik een overleg met de andere scrum masters, om team overstijgende thema’s te bespreken en samen plannen te maken. Einde ochtend heb ik nog een afspraak met de Product Owner en Delivery Manager, we bespreken de team uitdagingen m.b.t de roadmap. We hebben extra capaciteit nodig om alle projecten die gepland staan voor het volgende kwartaal te kunnen afronden. Na de lunch hebben we een teamsessie waarin we samen het huidige applicatie landschap uittekenen. Wat zijn onze huidige uitdagingen? Kunnen we het landschap vereenvoudigen? Er komen waardevolle gesprekken tot gang. Na deze sessie heb ik nog een tweetal individuele gesprekken m.b.t hun persoonlijke ontwikkeling en hun plek binnen het team. Aan het einde van de dag heb ik een uurtje gepland om mijn actiepunten in te plannen en mijn mail bij te werken. In de auto bel ik nog met twee collega’s om een teambuildingsevent te evalueren en bespreken we de actiepunten m.b.t opvolging van dit event.

Fun Fact

Met 95% zekerheid weet ik te benoemen of een plaatsnaam in Nederland wel of geen Treinstation heeft. Ik heb tijdens mijn studietijd (20 jaar geleden) als reisadviseur gewerkt bij OV reisplatform 9292. In die tijd was er nog geen software beschikbaar voor omleidingsadvies. Dus moesten wij een kaart met +/- 390 treinstations in Nederland uit ons hoofd leren. En klanten binnen een halve minuut van persoonlijk reisadvies voorzien. Als nu iemand een plaatsnaam noemt in Nederland, dan vraag ik mezelf als eerste af of er wel of niet een Treinstation is. Heel bizar!

NISHANA

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik wilde een nieuwe richting op en graag blijven leren door bij meerdere grotere bedrijven in de keuken kijken vandaar dat ik de consultancy ben ingestapt. Waarom dan bij Drive? Ik vond de Agile Scrum richting heel interessant maar nog heel onbekend. Bij Drive kreeg ik de ruimte om te leren en die kennis en ervaring op te doen. Wat mij ook aansprak was een kleinere club met grote klanten. Ik vind het belangrijk om mijn collega’s ook persoonlijk te kennen en dit geeft mij het gevoel van een vertrouwde thuishaven. Wat ik ook heel tof vond is dat Drive nog een kleine startup was waardoor er ruimte was om mee te denken over de groei van het bedrijf. Mijn verwachting was dat ik zelf enorm zou groeien en dat is uitgekomen!

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik begon 2,5 jaar geleden bij Drive zonder enige Agile of Scrum ervaring. Nu heb ik de Scrum Master rol vervult, ben ik bezig met het opzetten van een Agile competence center, heb ik meerdere Agile certificeringen binnen gesleept en geef ik diverse Agile trainingen aan onze klanten. Vooral trainingen geven vond ik van tevoren erg spannend, maar juist om daar over heen te komen wilde ik het graag doen.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Dingen doen die ik nog niet eerder heb gedaan. Of dingen doen die ik eigenlijk heel spannend vind om te doen. Ik ben erg competitief en ga een wedstrijdje niet uit de weg (of dat nou een bordspel is met een collega of een complexe uitdaging bij de klant. Hierdoor blijf ik mijzelf uitdagen en ontwikkelen. Ik krijg energie van het behalen van doelen met het team, want samen winnen is natuurlijk nog mooier!

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

De vrijheid om te kiezen waar je aan de slag wilt, maar ook wanneer je voor je gevoel uitgeleerd bent bij een opdrachtgever. De ruimte om meerdere zaken voor Drive zelf op te pakken. Website, Marketing, Academy, Netwerkborrel? Het is allemaal mogelijk. Een fijne groep collega’s waar je de ruimte krijgt om fouten te maken en te groeien. Waar we veel aan kennisdeling doen en elkaar makkelijk weten te vinden op en naast ons vaste Friday-Driveday! En daarbuiten natuurlijk ook. Een werkgever die je ook persoonlijk kent doordat we een kleinere club zijn. Waar je geen nummertje bent en je motiveert en het vertrouwen geeft dat je soms nodig hebt. Ook is het op vrijdagmiddag tijd voor de vrijmibo op kantoor of bij het café om de hoek. Wij zitten namelijk op een toffe locatie bij de Erasmusbrug in Rotterdam!

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik ben bezig met het opzetten van een Agile Competence Center binnen de BNG bank. Hierbij kijk ik vooral naar standaarden over de IT teams heen. Bijvoorbeeld naar de Scrum Master rol, Product Owner rol en Team performance. Hoe maken we het huidige niveau meetbaar en hoe kunnen wij gezamenlijk groeien? Daarnaast zorg ik voor meer structuur in de werkstromen. Hoe komt het werk bij de teams terecht en hoe kunnen we dit werk het beste registreren? Hierbij kijk ik naar het gebruik van tooling zoals Azure DevOps. Ik werk templates uit die de teams kunnen gebruiken om de samenwerking binnen de IT teams te verbeteren en om transparantie binnen de organisatie aan te brengen. Daarnaast zorg ik ervoor dat de Scrum Masters bij mijn opdrachtgever groeien in hun vak.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Elke donderdag heb ik Sprintwissel met het team. We starten na de stand-up met de Refinement, hierin bespreken wij de laatste punten van het werk dat de komende sprint wordt opgepakt. Dan maken wij het plan voor de komende sprint rond en kijk ik samen met de developers wat er precies gedaan moet worden binnen de sprint. Dit maken wij transparant op het scrum board. Vervolgens hebben wij de retrospective waarbij wij terug kijken naar de vorige sprint, verbeteringen doorvoeren voor de komende sprint en stilstaan bij ons successen. Vorige week hebben we voor de teambuilding een teamlogo ontworpen!

Fun fact:

Mijn eerste baantje was bij de McDonalds. Daar wilde ik altijd heel graag in de McDRIVE staan. Nu pas begrijp ik waarom.

KIM

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik heb niet voor Drive gekozen, Drive heeft mij gekozen. En het is ook echt zo, want ik kende Kristel al vanuit een vorige klus. Ik was niet actief aan het zoeken naar een nieuwe baan maar ik merkte wel dat ik behoefte kreeg aan een meer persoonlijkere werkgever waarmee ik meer verbinding kon hebben. Toen kwam Kristel bij mij in de lucht en toen was ik zo verkocht. Ik voel me dan ook echt vereerd dat ik gevraagd ben om te komen werken voor Drive. Vóór Drive werkte ik bij een andere detacheerder, waarvan ik zo goed als niemand op het hoofdkantoor kende. Ik had ook niemand om mee te sparren. En ik merkte dat ik steeds meer behoefte kreeg aan een persoonlijkere omgeving waarvan ik kon leren. Daarnaast waren de arbeidsvoorwaarden een plus punt (goed salaris en het onbeperkt aantal vakantie dagen).

Of mijn verwachtingen zijn uitgekomen? Ja absoluut. Binnen Drive kan ik sparren met anderen met andere ervaringen en zo ook leren. Ik ken iedereen bij Drive en ik voel me vertrouwd onder de vleugels van Kristel.
Kristel begeleid mij op een zeer persoonlijke manier, iets wat ik niet herken bij mijn andere werkgevers. Ik heb meerdere managers horen zeggen ‘Mijn deur staat altijd open’ alleen wat ze er dan niet bij zeggen dat die deur zich in een ivoren toren bevindt en dat ze er maar beperkt zijn. Bij Kristel is dat echt wel anders.

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik werk nog maar sinds januari bij Drive maar desondanks dat heb ik wel al beetje een groeipad doorgemaakt. Ik word steeds zekerder in mijn werk, ik ben er nog niet maar beetje bij beetje groeit het. Dat komt door de kennis die ik op doe tijdens het uitvoeren van mijn rol. Maar ook door de kennis die ik op doe via mijn collega’s. Daarnaast coacht Kristel mij hier ook in, door in mij te geloven.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Winnaarsmentaliteit: Ik wil altijd de beste in iets zijn, dat is ook gelijk mijn valkuil, maar als ik iets doe dan ga ik ervoor

Lef: Ik ben best eigenwijs. Ik probeer aan dingen mijn eigen persoonlijke (creatieve) draai te geven, ik durf dingen dan ook anders dan anderen/het boekje te doen

Vakmanschap: Als ik iets doe dan wil ik ook weten waarom ik dat doe. Ik verdiep me dan ook in de materie en probeer het me eigen te maken.

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

Met name voor de persoonlijke aandacht. Daarnaast is het ook een super gezellig en inspirerend team dat heel leergierig is en veel kennis heeft.

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Ik ben momenteel scrummaster bij PGGM. Daar faciliteer ik 3 Business Intelligence (BI – data) teams. Deze 3 teams zijn verschillend op allerlei vlakken. De één is al wat meer ervaren binnen Scrum en ik probeer hen nog een stukje volwassener te maken. De andere teams zijn zoekende in het werken in Scrum, dus ik begeleid hen in het Scrumproces, zodat zij hierin kunnen groeien.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Verschilt per dag, al zit er wel een soort van ritme in. ’s Ochtends staan vooral in het teken van de standups (wat hebben de teamleden gisteren gedaan en wat gaan ze vandaag oppakken?) Afhankelijk van het moment in de tweewekelijkse sprint, worden de standups gevolgd door refinement, planning of retrospective sessies.

Als ik op kantoor ben, dan ga ik gezamenlijk met de teams lunchen, indien ik thuis ben dan doe ik dat met mijn partner (ook werkzaam in een Agile rol – PO). Tussendoor probeer ik retrospectives voor te bereiden of mijn to do lijstje af te ronden. Het zijn best wel drukke dagen, met veel persoonlijk contact.

Fun fact:

Ik ben altijd gek geweest op lego, vooral als kind. En nu komen werk en speelgoed mogelijk weer samen want ik ga mijzelf als Lego Serious Play facilitator certificeren! Wat ik weer kan inzetten tijdens retrospectives en team building activiteiten.
Ik drink geen koffie! En dat verbaast mensen altijd, ergens verwachten ze dat ITers met een kop koffie achter de computer zitten. Overigens vind ik Mokka taart of ijskoffie wel heel lekker.

QUERIDA

Een DRIVER ben je voor het leven. Onze Q is er tussenuit, maar ooit... komt ze weer terug. Weten we zeker!

Waarom heb jij destijds voor Drive gekozen?

Ik wilde destijds een hele andere kant op in mijn carrière maar wist ik niet precies wat. Wel wist ik dat ik van een uitdaging hield in mijn werkzaamheden en van een open en gezellig bedrijfscultuur. Na een gesprek met Kristel wist ik dat ik bij Drive wilde werken. Ik ben als eerste medewerker gestart bij Drive, dus mijn keuze was 100% gericht op Kristel als persoon. Ondanks dat ik geen ervaring had met Agile en Scrum gaf zij mij het vertrouwen dat ik het kon en de vrijheid om er zelf achter te komen wat mijn groeipad zou zijn.

Mijn verwachtingen waren dat ik in een bedrijf ging werken met een open en gezellige cultuur. Ook had ik verwacht dat ik bij Drive enorme stappen kon zetten in mijn professionele ontwikkeling. Beide zijn uitgekomen.

Ik kies nu nog steeds voor dezelfde reden als toen voor Drive, alleen nu heb ik er ook nog like-minded collega’s bij!

Wat is je groeipad tot nu toe bij Drive?

Ik ben vier jaar geleden bij Drive gestart als eerste medewerker zonder IT-ervaring. Ook de termen Agile en Scrum kende ik toen nog niet. Inmiddels heb ik veel Agile certificeringen en ben ik Green Belt gecertificeerd.

Op het moment heb ik twee Scrum Master klussen achter de rug en een opdracht als Agile coach waar ik ook managementtaken oppakte. Al mijn opdrachtgevers zijn blij met het resultaat dat ik daar heb kunnen neerzetten.

Hoe zie je bij jou lef, winnaarsmentaliteit en vakmanschap terug?

Lef zie je bij mij terug door te zeggen wat ik denk ongeacht met wie ik het gesprek voer. Eerlijk duurt wat mij betreft het langst ondanks dat het soms moeilijk is om tegen je manager te vertellen dat je het 100% NIET eens bent met zijn of haar mening.

Ik probeer mijn vak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren zodat ik blije collega’s en stakeholders heb die mooie resultaten neerzetten. Door te sparren met collega’s, trainingen te volgen en veel boeken te lezen probeer ik de benodigde kennis binnen te harken.

Ik krijg energie door samen mooie resultaten neer te zetten. Dit is wat mij betreft ook winnen!

Waarom zou een potentiële Driver volgens jou voor Drive moeten kiezen?

We zijn een groep jonge professionals met grote ambities. Naast dat we actief met elkaar sparren om probleemstukken op te lossen met en voor elkaar, geven we regelmatig leuke trainingen aan elkaar of we volgen ergens extern een gave training. Elke vrijdag werken we allemaal bij Drive op kantoor en dan lunchen we ook samen. Naast dat er vanuit Drive veel persoonlijke aandacht is voor elke Driver, hebben we die aandacht en interesse ook naar elkaar. We proberen bij elkaar het beste naar boven te halen.

Ik kan je vertellen dat de vrijdag stiekem wel mijn leuke werkdag van de week is!

Kun je iets inhoudelijks vertellen over je functie?

Op het moment ben ik Agile Coach bij KLM Health Services. Hier heb ik samen met dezelfde Product Owner vier teams. Naast dat ik de teams help om waardevolle software te leveren help ik ook de organisatie in hun digitale transitie. Dit betekent dat ik ook de mensen in de operatie begeleid en help in de verandering die zij doormaken. Het doel hierbij is dat de operatie snel, maar pijnloos gebruik gaat maken van de nieuwe software.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Mijn dag ziet er vrijwel elke dag anders uit. Ik begin wel altijd met dezelfde acties om mijn dag met structuur in te richten. Ik start met het controleren van mijn agenda, berichten in Teams en in de mail. Ik maak een klein plannetje voor de dag en stel prioriteiten in mijn werkzaamheden. In ben altijd aanwezig bij de daily’s van mijn teams zodat ik ze kan helpen met het maken van een plan voor de dag.

De rest van de dag besteed ik aandacht aan het oplossen van problemen waar mijn teams tegenaan lopen of het beantwoorden van vraagstukken vanuit de organisatie. Dit kan heel verschillend zijn; Hoe kunnen we op een handige manier binnen de gehele organisatie prioriteiten stellen? Hoe kunnen we deze afdeling zo optimaal mogelijk inrichten voor IT? En ook het schrijven van vacatures, voeren van gesprekken en aannemen van nieuw personeel.

Tussendoor duik ik vaak nog even in de open Teamskanalen van mijn Teams als ik remote werk, of loop ik bij mijn teams langs op kantoor om even wat slechte grappen uit te wisselen of potje Rummikub te spellen.

Fun fact:

De vrijdag is mijn favoriete werkdag, natuurlijk omdat ik dan veel kennis op doe samen met mijn mede Drivers. Maar ook omdat ik dan al mijn nieuwe hair-hacks kan delen met mijn mede curlies.